Monday Sep 29 2014

Nemrutta Hareket Buluyoruz

Çavuşoğlu Mah. Çevre Yolu Üzeri Çevre Apt No:222, Malatya 44200, Turkey Mustafa Ekici Mabisder - Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği
  • Nerede Malatya,
    Turkey
  • Etkinlik Başlangıcı
    08:00

Etkinlik haftası il dışından katılımcılarımız kendi imkanlarıyla ilimize gelmeye başlayacaklardır. Önceden gelip Malatya’yı gezerek daha yakından tanımak isteyen katılımcılar belirlenen görevliler ile irtibata geçirilerek karşılanacak, belirlenen kamp alanına yerleştirileceklerdir. 

Etkinliğin birinci günü: Başlama saatinden bir saat önce etkinlikle ilgili hazırlanacak olan tanıtım broşürü dağıtımı yapılacak, turla ilgili bilgiler verilecektir. Etkinlik startıyla birlikte Malatya’daki bisiklet kullanıcılarıyla dışarıdan gelen katılımcılar bisikletleriyle şehir turu gerçekleştirecek, buradan Aslantepe’ye geçilerek Aslantepe’den Battalgazi,Kervansaray, Sanat sokağı, Ulu Camii, Kanlı Kümbet gezilerek Battalgazi’de içecek ikramı yapılarak kamp alanına dönüş yapılıp akşam yemeği için toplanılacaktır. Akşam yemeği sırasında etkinliğin açılış töreni gerçekleştirilecektir. 

Etkinliğin ikinci günü: Bisiklet sürücüleri sabah 05:00 de kalkıp çadırlarını toplayarak kahvaltı yapıp Nemrut’a doğru yola çıkacaklardır. Kubbe dağında çay ve tatlı molası verilecektir. Buradan hareketle öğlen 13.00 gibi Tepehan Belediyesi tesislerine varılması planlanmaktadır. Öğlen yemeği yenilerek katılımcıların kamp alanına yerleşim ve dinlenmeye geçilecektir. Akşam yemeğinin ardından gece kamp alanında çadırlarda konaklanılacaktır. 

Etkinliği üçüncü günü: Tepehan ‘da sabah kahvaltısı yapılmasının ardından çadırlar toplanılarak Nemrut’ a doğru yola devam edilecektir. Nemrut Güneş Motel önüne 13.00-14.00 arası varış düşünülmektedir. Burada öğlen yemeği yenilerek belirlenen kamp alanında çadırlar kurulup istirahata geçilecek akşam yemeğinden sonra gün batımı için Nemrut tepeye çıkılacaktır. Gün batımının izlenmesinden sonra kamp alanına dönüp kamp ateşi yakılarak çay sunumu yapılacaktır. 

Etkinliğin dördüncü günü: Sabah gün doğumu seyredilerek sabah kahvaltısı yapılacak, çadırlar toplanılarak dönüşe geçilecektir. Dönüşte Kubbe Dağında çay ve tatlı molası verilerek Malatya merkezdeki kamp alanına dönüş sağlanacaktır. Öğlen yemeği verilerek yemek sonrasında katılımcılara veda ve teşekkür konuşması yapılarak etkinlik sona erecektir.